به گزارش تیرداد نیوز به نقل از امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شورای مدیران ستادی و استانی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با حضور «الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاعرسانی دولت و «حامد قادرمرزی» مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برگزار شد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، با اشاره به اهمیت وفاق و صداقت در مدیریت کشور گفت: ایران با اتخاذ سیاست مشارکت ملی و وفاق، توانسته است بسیاری از تهدیدات داخلی و خارجی را به فرصت تبدیل کند.
وی افزود: رفتاری که مردم طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی نشان دادند، تمام برنامه ریزی های آنان را به هم ریخت. از سوی دیگر سیاست وفاق و مشارکت حداکثری که از سال گذشته و با تاکید ویژه رئیسجمهور آغاز شد، تابوهای متعددی را شکسته است.
وی با اشاره به دیدگاه تحلیلگران غربی از جنگ تحمیلی اخیر افزود: در گذشته جمعبندی دشمنان این بود که ایران کشور بزرگی است و باید تقسیم و کوچک شود تا بتوان بر آن غلبه کرد، اما رفتار و همدلی مردم نشان داد که تمام کشور برای مردم عزیز و گرامی است و ظرفیتهای ملی و نگاه وفاقمحور دولت، تهدیدها را خنثی کرد.
حضرتی با بیان اینکه تنوع قومی ایران میتواند رنگینکمانی از همبستگی باشد، اظهار کرد: دکتر پزشکیان با رویکرد مبتنی بر وفاق و همدلی، اختلافات را به انسجام و همکاری ملی تبدیل و در تمامی جلسات و نشست ها همواره بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های متنوع تاکید کرده است.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت رمز موفقیت سیاستهای جدید را «جلب اعتماد مردمی و افزایش سرمایه اجتماعی» دانست و گفت: همه به دنبال راهکاری برای افزایش سرمایه اجتماعی هستند و تحقق این موضوع بر ۲ پایه صداقت و عملگرایی صحیح استوار است. اکنون این ۲ ویژگی را در رفتار و گفتار رئیسجمهور پزشکیان میتوان بهوضوح مشاهده کرد.
حضرتی با اشاره به پایان جنگ نظامی با وجود ادامه نبرد روانی و عملیات رسانهای دشمنان، ادامه داد: اکنون گروهها و اقشاری که پیشتر اختلافاتی داشتند، متحد شدهاند و حمایت از ایران را در اولویت قرار دادهاند.
وی بر ضرورت تولید محتوای رسانهای حرفهای با استفاده از صاحبنظران تاکید کرد و نقش ارتباط مستقیم با مخاطبان و بهرهبرداری از ظرفیت مغفول مانده جامعه را مهم دانست.
حضرتی ضمن تأکید بر اهمیت نقش اطلاعرسانی شفاف و هدفمند، بر ضرورت هماهنگی و همافزایی میان صندوق و مسئولین استانی برای ارتقاء کیفیت خدمات و افزایش رضایتمندی اقشار کشاورز، روستایی و عشایر تأکید کرد.
وی گفت: در شرایط کنونی که جامعه به اطلاعات صحیح و به موقع نیازمند است، مدیریت درست ارتباطات و رسانهها میتواند اعتماد عمومی را تقویت کند و در تحقق عدالت اجتماعی نقش کلیدی ایفا کند.
«حامد قادرمرزی» مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ضمن تقدیر از حضور رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در شورای مدیران صندوق، گفت: یارانهای که دولت در حوزه بیمه پرداخت میکند معادل ۷۰ درصد سهم بیمه هر فرد است؛ رقمی که در منطقه و حتی بسیاری کشورها، کمنظیر تلقی میشود.
وی با اشاره به اهمیت بیمه اجتماعی و جایگاه ویژه صندوق در حمایت از اقشار کمبرخوردارو لزوم گسترش چتر بیمه ای در بین جامعه هدف، اظهارکرد: ارتقای فرآیندهای اطلاعرسانی و بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی، از اولویتهای اصلی صندوق است تا خدمات ما به شکل گستردهتر و مؤثرتری به کشاورزان، روستاییان و عشایر، ارائه شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با ارائه گزارشی جامع از عملکرد ۲۰ ساله این صندوق، بر موفقیتهای ویژه در جذب و خدمترسانی به جامعه هدف و نگرانی درباره عدالت فضایی تاکید کرد.
وی با اشاره به جامعه ۹ میلیون نفری هدف صندوق یادآور شد: سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر عضو این صندوق هستند و نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر مستمریبگیر داریم؛ این ارقام با ساختار نیروی انسانی ۳۶۰ نفری در سراسر کشور تحقق یافته که در تاریخ خدمات اجتماعی ایران بیسابقه است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی با اشاره به ضرورت برونسپاری و اعتماد به بخش خصوصی به وجود 1500 کارگزاری صندوق در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: با این شیوه استفاده موفق شدهایم بدون تحمیل هزینه مازاد به دولت، سالانه کارنامه موفقی از ثبت نام و تمدید بیمه عرضه کنیم.
قادرمرزی، الگوی مالی صندوق و شفافیت عملکرد را مهمترین دستاورد دوره مدیریت اخیر دانست و گفت: صورتهای مالی و اطلاعات تمام معاملات صندوق به صورت شفاف در بورس منتشر میشود و همه حتی در خارج از کشور به دادههای ما دسترسی دارند. در ۱۰ ماه گذشته، صندوق رشدی ۴۷ درصدی را تجربه کرده است و این در حالی است که بخش عمده صندوقهای مشابه، رشدی کمتر از پنج درصد داشتهاند.
قادرمرزی یکی از چالشهای اصلی را عدالت فضایی و توزیع مناسب منابع دانست و خاطرنشان کرد: ما با نابرابری در پوشش بیمهای بین استانها مواجه هستیم. استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قزوین و خراسان رضوی بیشترین میزان جذب یارانه بیمهای را داشتهاند اما استانهای محرومی مانند سیستان و بلوچستان و کرمان از کمترین سهم بهرهمند شدهاند. اگر این روال اصلاح نشود، شکاف بین مناطق برخوردار و محروم بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به بیمه شدن زنان سرپرست خانوار بهزیستی گفت: تا امروز بیش از 72 هزار زن سرپرست خانوار روستایی و شهری تحت پوشش بهزیستی عضو صندوق شدهاند. از جامعه ۱.۲ میلیون نفر عشایری نیز، نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند.
قادرمرزی خواستار حمایت ویژه دولت و شورای اطلاعرسانی برای اصلاح و تقویت عدالت فضایی در توزیع یارانه بیمه و ثروت ملی شد و تاکید کرد: تجربه موفق صندوق بیمه اجتماعی میتواند با مشارکت همه استانداران و مسئولان، الگویی برای توسعه عدالت و سرمایهگذاری روستاییان در آینده کشور باشد.