به گزارش تیرداد نیوز - پردیس پورکاظم مدیرعامل شرکت دانشبنیان کیمیا زیست پردیس اروند در گفتوگو با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت بیان کرد: شرکت دانشبنیان کیمیا زیست پردیس اروند در سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را زیر نظر اساتید دانشگاه صنعت نفت آغاز کرد. هدف ما حل مشکلات زیست محیطی به روشهای اقتصادی و دوستدار محیط زیست است. از جمله پروژههای این شرکت میتوان به تبدیل گاز فلر به SCP (پروتئین تک سلولی خوراک دام و طیور و آبزیان) در شرکت پالایش نفت آبادان و تولید پروتئین خوراکی دام و طیور و آبزیان از متانول که در شرکت پتروشیمی فناوران در فاز پایلوت نیمه صنعتی در حال انجام است اشاره کرد.
وی افزود: ما با استفاده از منابع هیدروکربنی و انجام عملیاتهایی، خوراک دام و طیور و شیلات تولید میکنیم. با توجه به اینکه تمامی خوراکهای دام و طیور پروتئینی و وارداتی هستند، یکی از معضلات بزرگ کشور، کمبود نهادههای دامی است. ما میتوانیم با استفاده از منابع غنی هیدروکربنی کشور، پروتئین خوراک دام و طیور را در داخل کشور تولید کنیم تا کشور نسبت به واردات این محصول بینیاز شود. علاوه بر اینکه پروتئین تولیدی ما بسیار به صرفهتر از پروتئین وارداتی است، با تولید داخلی این محصول، امنیت غذایی کشور نیز تأمین میشود.
پورکاظم خاطرنشان کرد: دسترسی به نمونه اولیه خوراک دام و طیور از هیدروکربن های نفتی موفقیت بسیار بزرگی برای مجموعه ما میباشد زیرا تا به امروز در ایران هیچ شرکتی چنین کاری را انجام نداده است.
وی خاطرنشان کرد: ما همچنین به جای استفاده از نفت و گاز به صورت مستقیم از گاز فلر و متانول هم که در حال حاضر به مقدار فراوان در کشور تولید میشود و خریداری ندارد در تولید SCP استفاده کرده و سبب تکمیل زنجیره ارزش متانول شده ایم. همچنین از گاز فلری که سبب آلودگی محیط زیست میشد استفاده کردیم و سبب تبدیل آن به مادهای ارزشمند شدهایم.
پورکاظم در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشتند: با توجه به اینکه محصول ما در نهایت به خوراک دام و طیور و شیلات تبدیل میشود و دام و طیور بیشتر در مناطق روستایی و کمتربرخوردار وجود دارند، محصول ما برای آن مناطق بسیار کاربردی است. همچنین نمونه محصول خود را به مناطق کمتربرخوردار ارسال کردهایم و مفتخریم که تا به امروز جواب تمامی تستها مثبت بوده است.
وی در خصوص نیازمندیهای مجموعه افزود: برای گسترش آزمایشگاه و گذراندن مراحل تحقیقاتی نیاز به حمایتهای مالی بیشتری داریم.