تیرداد نیوز

کد خبر: ۶۱۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 18:25 - 16 June 2024
افزایش بهره‌وری صنعت طیور با هوش مصنوعی

ساخت ربات خودران پایش انفرادی طیور در مرغداری ها در کشور

شرکت دانش بنیان صنایع انفورماتیک سدید با طراحی و ساخت ربات خودران پایش انفرادی در مرغداری ها کمک شایانی در تحول آفرینی این فناوری در تمامی حوزه های نیازمند به پایش، شناسایی، تشخیص، کنترل بیماری و سلامت گله کرده است.

به گزارش تیرداد نیوز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با توجه به اهمیت صنعت طیور به عنوان یکی از ارکان امنیت غذایی کشور و افزایش تقاضای پروتئین گوشت طیور، توجه به بهره‌برداری بهینه از منابع در این صنعت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

هوشمندسازی، یکی از راهکار‌هایی است که می‌تواند به تحقق این هدف کمک کند.

فرزاد یاوری، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان یکی از نگرانی‌های جدی مرغداران در سطح ملی و جهانی را بیماری‌ها و تلفات زیاد و افزایش ضریب تبدیل ( نسبت میزان دان مصرفی به گوشت تولیدی) خواند و عنوان کرد: مجموع این سه مؤلفه، بهره‌وری را به طور جدی تحت تأثیر قرار می‌دهند و در هر سال میزان متوسط تلفات حدود ۱۰ درصد و ضریب تبدیل نیز حدود دو درصد است که هر دو مقادیر قابل توجهی هستند و فاصله زیادی نیز با صنعت طیور در کشورهای پیشرفته دارد.

وی ادامه داد: فناوری‌های مختلفی برای کنترل این آمار وجود دارد که می‌تواند تا حدودی این چالش‌ها را رفع کند؛ اما مؤلفه‌ها، عوامل بیماری زا و افزایش دهنده ضریب تبدیل نیز متعدد بوده و خارج از کنترل هستند و به همین دلیل راهکار جامعی برای حل این مسائل وجود ندارد از این رو فناوری پایش جمعی و انفرادی مرغ در فارم مورد بررسی و اجرا قرار گرفت.

یاوری ضمن اشاره به  اینکه پایش انفرادی طیور در مرغداری چاش های فراوانی از جمله وارد شدن استرس فراوان به مرغ و خطای انسانی را به همراه دارد؛ اظهار کرد: حل این چالش نیاز به فناوری ای دارد که قابلیت شناسایی بیماری طیور توسط سنسور را داشته باشد

مدیر عامل شرکت دانش بنیان صنایع انفورماتیک سدید ادامه داد: پایش دوره ای و غیر مستمر، عدم ثبت داده ها و شناسه یابی مرغ بیمار، ایجاد استرس و تنش در مرغداری و کاهش ایمنی زیستی، کندی پایش سلامت مرغداری توسط انسان و ... از جمله مشکلاتی است که در صورت عدم استفاده از این فناوری فارم با آن روبرو خواهد شد.

بهره‌گیری از هوش مصنوعی، رباتیک و الکترونیک برای حل چالش

یاوری ضمن اشاره به اینکه مطالعات و تحقیقات برای حل چالش‌های مذکور از سال ۹۳ آغار شد و در این مدت برای حل این چالش‌ها راهکارهای مختلفی از جمله ساخت یک کیت IOT در سال ۹۶ آزمایش شد اما از آنجا که مؤلفه‌های مؤثر بر این چالش‌ها بسیار متعدد هستند هرگز راهگشا نبودند؛ گفت: تنها راه باقیمانده به منظور غلبه بر این مشکلات، استفاده ترکیبی از سه فناوری هوش مصنوعی و رباتیک و الکترونیک بود این پروژه پس از پیمودن مراحل تحقیق و توسعه و ساخت نمونه‌های اولیه و مرحله نیمه صنعتی اکنون در حال انجام آزمایش‌های نهایی بوده و در مرز صنعتی شدن قرار دارد.

وی ادامه داد: دانش کامل پیاده سازی این محصول و فناوری‌های مختلف به کار رفته در آن کاملا، بومی است. این فناوری جزو حوزه‌های جدیدی محسوب می‌شود که کشورها و شرکت‌های کمی تاکنون به آن ورود کرده و رسما دستیابی به این فناوری را اعلام کرده و تجاری سازی آن را نیز انجام داده‌اند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ضمن تاکید بر اینکه بقیه موارد به طور غیررسمی مشغول به فعالیت بوده یا هنوز به مرحله تجاری سازی نرسیده اند؛ خاطرنشان کرد: این پروژه از فناوری‌های خاص، نوظهور و روبه رشد جهانی یعنی هوش مصنوعی و رباتیک استفاده می‌کند و کشور ما نیز در زمینه این فناوری‌ها فاصله زیادی با لبه دانش جهانی دارد.

یاوری در پایان خاطر نشان کرد: صنعتی شدن این محصول موجب افزایش بهره‌وری در صنعت حیاتی طیور کشور می‌شود که تأثیر بسزایی در امنیت غذایی کشور دارد. همچنین امکان توسعه این فناوری در سایر حوزه‌ها نیز کاملا وجود دارد.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
برج فناوری و نوآوری اصفهان افتتاح شد

برج فناوری و نوآوری اصفهان افتتاح شد

دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال های دانش بنیان معاونت منصوب شد

دبیر برنامه ملی توسعه و رشد غزال های دانش بنیان معاونت منصوب شد

افتتاح کارگاه های تجاری سازی فناوری صنعت ساز برای 7 شرکت دانش بنیان

افتتاح کارگاه های تجاری سازی فناوری صنعت ساز برای 7 شرکت دانش بنیان

سی و پنجمین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبردی فناوری برگزار شد

سی و پنجمین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبردی فناوری برگزار شد

کیت تشخیص پارگی غشای جنینی رونمایی شد

کیت تشخیص پارگی غشای جنینی رونمایی شد

پیشنهاد روز

هشدار به تهرانی ها منتظر رگبار باشید

فروش پژو 207 اتوماتیک ویژه سامانه یکپارچه آغاز شد

برنامه پزشکیان برای اقتصاد ایران

معافیت مشمولان سربازی حداقل 35 سال سن و دارای 2 فرزند

جلیلی به نفع قالیباف انصراف می دهد

وام بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز می شود

محمود احمدی نژاد در حصر خانگی است

کوچه باغ فرهنگ و تاریخ