تیرداد نیوز

کد خبر: ۶۰۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 14:08 - 14 May 2024
۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت فردوسی؛

فارسی نقطه وصل همه اقوام ایرانی فرهنگی

۲۵ اردیبهشت، سالروز بزرگداشت فردوسی شاعر حماسه‌سرای بلند آوازه ایران‌ زمین و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی است، زبانی که نقطه وصل همه اقوام در گستره پهناور ایرانی فرهنگی و ادب پارسی به‌شمار می‌آید.

به گزارش تیرداد نیوز، فردوسی با ثبت تاریخ کهن ایران باستان در قالب نظم پارسی، نقش و جایگاه رفیعی در زنده ماندن زبان فارسی دارد و نام او، ماندگار خواهد بود.

گستردگی زبان فارسی و شمار گویشوران آن، فرصت مُغتنمی ایجاد کرده که در همه جغرافیای این زبان که با نام «ایران فرهنگی» عجین شده است ضمن پاسداشت زبان برای ترویج ادب فارسی اهتمام شود.
شاعر فارسی زبان اهل کشور افغانستان و ساکن اصفهان در این پیوند به ایرنا گفت: زبان و ادبیات فارسی نقطه وصل همه اقوام ایران فرهنگی یا ایران بزرگ است و همه اقوام ساکن در این جغرافیای پهناور و پر هیبت را بهم وصل می‌سازد.

بسم‌الله شریفی ادامه داد: حوزه پهناور زبان فارسی که امروز اکثر گویشوران مردم ایران، افغانستان و تاجیکستان را تشکیل می‌دهد و در بخش‌های زیادی از ازبکستان، بخشی از هند، پاکستان، ترکستان، قفقاز، بین‌النهرین و فرارودان به آن سخن می‌گویند، نامه می‌نویسند و شعر می‌سرایند؛ حوزه‌ای پر افتخار، فرهنگ‌ساز و تمدن ساز بشری است.

این شاعر فارسی زبان اظهار داشت: سال‌هاست که در این حوزه، فرهنگ و هنر نقش سازنده‌ تفکرِ والای انسانی را عهده دار بوده و شعر و ادبیات در این جغرافیا از تجلی و اهمیت خاص برخوردار است که این نشان دیگری از ارزش بالای زبان و ادبیات فارسی به‌شمار می‌آید.

شریفی درباره جایگاه شعر و ادب فارسی خاطرنشان کرد: چنانچه پروفسور «سید حسن امین» در کتاب «دانشنامه شعر» تذکر می‌دهد که هنر ملی هر کشور بازتاب ویژگی‌های اقلیمی، فرهنگی، فلسفی، اجتماعی و حتی سیاسی و اقتصادی آن کشور است، هنر ملی آمریکا، سینماست، هنر ملی اتریش، اْپراست. هنر ملی انگلیس، تئاتر است. هنر ملی آلمان موسیقی‌ است. هنر ملی فرانسه، روسیه و خیلی جاهای دیگر، داستان و نمایشنامه نویسی‌ است اما هنر ملی ما ایرانیان (منظور ایران فرهنگی‌ست نه جغرافیای امروزی) هم شعر است.

این نویسنده تاکید کرد: شعر این حوزه‌ هویتی، تمدنی و تدینی (که به ایران فرهنگی تعبیر می‌شود) چکیده‌ای از دانش، فلسفه، عرفان و اخلاق بوده و برای ما روایتگرِ زندگی، عشق، آرمان‌های بلند انسانی و اسطورهای تاریخی است.

وی خاطرنشان کرد: شعر و ادب فارسی در حقیقت بازتاب آرمان‌ها و خردجمعی است و بخشی زیادی از مردم حوزه زبان فارسی با شعر زندگی می‌کنند، با شعر می‌میرند، با شعر بیدار می‌شوند و با شعر می‌خوابند. شعر و شاعر در این جغرافیا به تناسب هر جای دیگر از اهمیت بسزایی برخوردار است و مردمان این خطه، شاعران را سفیرانِ عشق، معرفت، دانایی و شکیبایی می‌دانند.

این شاعر فارسی زبان تصریح کرد: پاسداری، شناساندن و گسترش زبان و ادبیات پارسی به‌عنوان زبان دوم اسلام و یکی از زبان‌های کلاسیک، علمی، معتبر، عرفانی، غنی و پُرکاربرد جهان وظیفه همه گویشوران آن است.

وی اضافه کرد: شناساندن و گسترش زبان و ادبیات فارسی می‌تواند در انسجام روابط فرهنگی، ادبی، پژوهشی و هنری میان گویشوران، ادیبان، شاعران، پژوهشگران و هنرمندان پارسی‌زبان و تحکیم روابط با شخصیت‌های فرهنگی سایر زبان‌ها در سراسر جهان موثر باشد.

۲۵ اردیبهشت سالروز بزرگداشت فردوسی شاعر حماسه‌سرای بلندآوازه ایران‌ زمین و روز پاسداشت ادبیات و زبان فارسی است.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
پزشکی دقیق فراتر از ابعاد درمانی و اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد

پزشکی دقیق فراتر از ابعاد درمانی و اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد

تحول دیجیتال نظام حقوقی و قضایی به دسترسی آسان در نظام قضایی منجر می شود

تحول دیجیتال نظام حقوقی و قضایی به دسترسی آسان در نظام قضایی منجر می شود

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در حوزه پزشکی

استقرار اقتصاد چرخشی در طرح های آب و فاضلاب شیراز

استقرار اقتصاد چرخشی در طرح های آب و فاضلاب شیراز

بازار سرمایه مسیر پیش روی تامین مالی زیست بوم فناوری و نوآوری کشور

بازار سرمایه مسیر پیش روی تامین مالی زیست بوم فناوری و نوآوری کشور

پیشنهاد روز

معافیت مشمولان سربازی حداقل 35 سال سن و دارای 2 فرزند

جلیلی به نفع قالیباف انصراف می دهد

وام بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز می شود

محمود احمدی نژاد در حصر خانگی است

وزش باد شدید و وقوع رگبار و رعد و برق

حکم اعدام توماج صالحی نقض شد

6 میلیون مستاجر در کشور چشم انتظار تابستانی آرام هستند

کوچه باغ فرهنگ و تاریخ