تیرداد نیوز

کد خبر: ۶۴۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 16:15 - 23 April 2025
3 اردیبهشت 1404؛

تداوم بلاتکلیفی در بورس تهران

بورس با چراغ سبز نمادهای بزرگ کمی بالا رفت، اما فرابورس زیر فشار فروش سنگین عقب‌نشینی کرد.

به گزارش تیرداد نیوز -  بازار سرمایه امروز فضایی متعادل و نسبتاً کم‌رمق را تجربه کرد و در دو سوی بورس و فرابورس، مسیر حرکتی شاخص‌ها تا حدی متفاوت بود. در بورس، شاخص کل با رشد ۴۱۰۲ واحدی معادل ۰.۱۳ درصد افزایش یافت و در ارتفاع سه میلیون و ۱۳۶ هزار و ۷۳۳ واحد قرار گرفت. این رشد هرچند چشمگیر نبود، اما با توجه به جو ناپایدار روزهای گذشته، نشانه‌ای از مقاومت نسبی خریداران در برابر فشار فروش به شمار می‌رفت. همزمان شاخص کل هم‌وزن نیز که نمایانگر عملکرد کلیت بازار بدون در نظر گرفتن وزن نمادهاست، با رشدی ۱۳۱۸ واحدی، معادل ۰.۱۵ درصد افزایش، به رقم ۸۹۸ هزار و ۵۳۱ واحد رسید که نشان از تحرک مثبت در بخشی از سهام شرکت‌های کوچک‌تر بازار داشت.
 
نمادهای شاخص‌ساز بازار از جمله فولاد، شستا، تاپیکو و شپنا امروز در مسیر صعودی حرکت کردند و نقش قابل‌توجهی در رشد شاخص کل ایفا نمودند، در حالی که از طرف دیگر نمادهایی مانند وبملت، نوری و پارسان در مدار منفی معامله شدند و مانع از تقویت بیشتر نماگر اصلی بازار شدند. این تقابل میان فشار خرید و فروش در نمادهای بزرگ، تصویری از سردرگمی و عدم قطعیت در تصمیم‌گیری معامله‌گران را ترسیم می‌کند؛ وضعیتی که طی هفته‌های اخیر به یک الگوی تکراری در جریان معاملات بورس تهران تبدیل شده است.

عقبگرد فرابورس

در سوی دیگر بازار سرمایه، فرابورس شرایط متفاوتی را تجربه کرد. شاخص کل فرابورس با افت ۱۰۲ واحدی معادل ۰.۳۹ درصد کاهش یافت و در سطح ۲۶ هزار و ۲۱ واحد ایستاد. همزمان شاخص هم‌وزن فرابورس نیز ۳۴۷ واحد کاهش یافت که معادل ۰.۲۳ درصد افت است و این شاخص را به عدد ۱۴۷ هزار و ۶۲۱ واحد رساند. نمادهای تأثیرگذار در این افت عبارت بودند از آریا، فزر، سامان، فصبا و شاوان که همگی امروز در محدوده منفی معامله شدند و نقش پررنگی در افت فرابورس ایفا کردند.

این اختلاف مسیر بین دو بازار اصلی، بیانگر آن است که بازار سرمایه همچنان در فضای ابهام به سر می‌برد؛ جایی که فشار فروش بر برخی نمادهای مهم، با تقاضای پراکنده و بعضاً حمایتی در برخی گروه‌های دیگر همراه شده است. در شرایطی که چشم‌انداز سیاست‌های اقتصادی و وضعیت سودآوری شرکت‌ها هنوز با ابهاماتی مواجه است، سرمایه‌گذاران بیشتر از هر زمان دیگر به دنبال نشانه‌هایی برای تعیین مسیر آتی بازار هستند. ادامه این نوسانات و نبود روند مشخص، احتمالاً سبب خواهد شد که بخش عمده‌ای از نقدینگی همچنان در حاشیه بازار باقی بماند.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
سرمایه گذاری سه میلیون دلاری معاونت علمی در حوزه کوانتوم دانشگاه ها

سرمایه گذاری سه میلیون دلاری معاونت علمی در حوزه کوانتوم دانشگاه ها

جزئیات حمایت های بیمه ای و شناسایی چالش های شرکت های دانش بنیان

جزئیات حمایت های بیمه ای و شناسایی چالش های شرکت های دانش بنیان

سیاست گذاری هوش مصنوعی در ایران بر عهده معاونت علمی است

سیاست گذاری هوش مصنوعی در ایران بر عهده معاونت علمی است

حمایت از تولیدات راهبردی در صنعت خلاق پویا نمایی

حمایت از تولیدات راهبردی در صنعت خلاق پویا نمایی

تحقق وعده معاون علمی رئیس جمهور در توسعه زنجیره های ارزش راهبردی

تحقق وعده معاون علمی رئیس جمهور در توسعه زنجیره های ارزش راهبردی

پیشنهاد روز

افزایش 3تا 4 میلیون تومان به حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در مردادماه

تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره رسانه ای رفاه و تامین اجتماعی رستا

آغاز ثبت نام بیمه تکمیلی فعالان فرهنگی و هنری از نیمه دوم شهریور

واریز 10 میلیون تومانی به سهامداران عدالت تا دو هفته آینده

بانک مرکزی استخدام می کند

مهلت استفاده از کالابرگ الکترونیک تمدید شد

افزایش قیمت بلیت کنسرت ها تا اطلاع ثانوی ممنوع است