تیرداد نیوز

کد خبر: ۶۳۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - 15:23 - 03 November 2024
سرم مرگ؛

70 بیمار دیالیزی جان باختند

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با ابراز تاسف از فوت ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم، گفت: در ابتدا ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتی‌ها به ۵۰ و ۷۰ نفر رسیده است.

به گزارش تیرداد نیوز -  رئیس شرکت ثامن اعلام کرد بر مواد اولیه دارو نظارتی نداشتیم و مواد اولیه آلوده به آلومینیوم بوده است.

سلمان اسحاقی با ابراز تاسف از مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم، گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس سال جاری در جریان فوت ۵۰ بیمار دیالیزی به دلیل استفاده از داروی بی کیفیت که بعدا گفته شد احتمال دارد به عنصر آلومینیوم آلوده شده باشد قرار گرفت و با برگزاری نشستی با مسئولان مربوطه این موضوع را بررسی و مشخص شد یکی از شرکت‌ها در این رابطه قصور داشته است و رئیس شرکت مذکور اعلام کرد بر مواد اولیه دارو نظارتی نداشتیم و مواد اولیه آلوده به آلومینیوم بوده است.

وی با یادآوری اینکه ۸۰۰ هزار بیمار در کشورمان از طریق دیالیز صفاقی درمان می‌شوند، ادامه داد: در وهله اول گفته شد ۱۰ تا ۱۲ بیمار دیالیزی در شهر‌های مشهد و اصفهان به دلیل استفاده از محلول و با علائم مغزی، عفونتی، تشنجی و کما جان خود را از دست دادند و پس از مدتی آمار فوتی‌ها به ۵۰ نفر رسید و تاکنون ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند.

درخواست تولید مجدد دارو

نماینده قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم، تصریح کرد: هر چند از بررسی این موضوع در کمیسیون بیش از ۳ ماه می‌گذرد و دستگاه قضا باید برخورد‌های جدی را اعمال می‌کرد، اما متاسفانه بر اساس شنیده‌ها باخبر شدیم مجددا از همین شرکت خواسته شده که تولید دارو را انجام دهد.

در این رابطه از دستگاه قضا می‌خواهیم ضمن ورود به این موضوع و جرم انگاری، برخورد جدی با عوامل خاطی را در دستور کار قرار داده و گزارشی را به کمیسیون ارائه کند و چنانچه در این راستا اهمال کاری شود و طی ۱۰ روز آینده مستندات برخورد با این شرکت به کمیسیون ارائه نشود نسبت به انتشار نام شرکت و پیگیری موضوع از مسیر‌های دیگر اقدام خواهیم کرد.

شرکت داروسازی ثامن، تولیدکننده سرم‌های آلوده دیالیز صفاقی، در ۳۰ خرداد زمانی که تنها ۱۰ نفر جان باخته بودند به خبرنگار پیگیر این موضوع گفت: «به دستور سازمان بالادست، اجازه صحبت در این خصوص را نداریم.»

روابط عمومی این شرکت تولید کننده سرم در کشور که آستان قدس رضوی سهامدار عمده و اصلی آن است، در پاسخ به تماس صورت‌گرفته اعلام کرد: «طبق دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و آستان قدس رضوی، اجازه صحبت و گفتگو در این‌باره را نداریم.»

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
استفاده از دانش بنیان ها در بومی سازی تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر

استفاده از دانش بنیان ها در بومی سازی تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر

ترویج اقتصاد دیجیتال در زیست بوم نوآوری کشور

ترویج اقتصاد دیجیتال در زیست بوم نوآوری کشور

راه اندازی مدرسه نوآوری منطقه ای در شرق استان اصفهان

راه اندازی مدرسه نوآوری منطقه ای در شرق استان اصفهان

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی گرین هلند2025

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی گرین هلند2025

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه گردشگری سلامت و تجهیزات پزشکی

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه گردشگری سلامت و تجهیزات پزشکی

پیشنهاد روز