تیرداد نیوز

کد خبر: ۵۷۹۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - 14:56 - 07 December 2023
به مناسبت روز حسابدار؛

دولت سیزدهم 230 همت کسری بودجه را جبران کرد

مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد و دارایی گفت: دولت سیزدهم در شرایط شیوع کرونا و تحریم های موجود حدود ۲۲۰ تا ۲۳۰ همت ( هزار میلیارد تومان) کسری بودجه را جبران کرد و اجازه نداد شرایط کشور غیرقابل کنترل شود.

به گزارش تیرداد نیوز -  مهدی بنانی روز پنجشنبه در مراسم روز حسابدار در سالن همایش جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: در مقاطعی منابع کشور می توانست از عهده ایفای مسوولیت ها و پاسخ دادن به مصارف مصوب بودجه عمومی کشور برآید اما همزمان با افزایش مصارف در شرایط تحریم، مشکلات اقتصادی و همچنین شیوع کرونا، دولت منابع داخلی خود و توانمندی گرفتن مالیات را به خاطر تعطیلی ها و محدودیت های موجود برای اخذ درآمد از دست داد.

وی اضافه کرد: از طرفی نیز درآمد صادرات نفت قابل توجهی هم به دلیل کمپین ( پویش) فشار حداکثری بر روی کشور نداشتیم که در چنین شرایطی با مطرح شدن موضوع استفاده از اوراق مالی و اسلامی توانستیم از آن پیچ خطرناک عبور کنیم.

بنانی اضافه کرد: در آن زمان صحبت از ونزولایی شدن کشور و تورم های ۵۰۰ و هزار درصدی مطرح بود اما آنچه که جلوی تشدید وضعیت منفی بودجه عمومی دولت را گرفت، این کسری را تامین کرد و به دولت توان داد که بایستد، ابزار جدیدی تحت عنوان مدیریت بدهی و اوراق مالی بود که به داد بودجه عمومی رسید، کسری ها را تامین کرد و نگذاشت موتور اجرای بودجه خاموش شود.

وی با بیان اینکه مدیریت نقدینگی در حال پیگیری است، عنوان کرد: ۲ حوزه کلان سیاست های مالی و پولی در کشور داریم و برای اینکه بتوانیم اقتصاد و بودجه عمومی را بدون کسری اداره کنیم این دو باید به موازات هم باشند تا کنترل تورم و بودجه به درستی اجرا شود.

بنانی همچنین با تاکید بر اینکه یکی از معضل هایی که در اجرای بودجه کشور وجود دارد عدم تحقق منابع با مصارف است تصریح کرد: در مناطقی از کشور آب و هوا رو به سردی گذاشته و مهلت اجرای پروژه ها در حال گذر است و حتی اگر اعتباری هم تخصیص یابد نمی توان کاری صورت داد چون شرایط محیطی و جغرافیایی اجازه نمی دهد.

مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد و دارایی عنوان کرد: منابع مالی به سختی تامین می شود که در بخش عمومی این منابع متعلق به بیت المال است و باید با رعایت صرفه و صلاح، مصرف شود و این مهم بر عهده حوزه اجرایی دستگاه ها و ذیحسابان است.

بنانی با تاکید بر اینکه حسابداران با ارایه خدمات مالی و اطمینان بخشی نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها دارند گفت: اطلاعات مالی درست به هزینه کرد درست می انجامد هرچند نتیجه اشتباه نیز منجر به تخصیص نادرست و حیف و میل منابع خواهد شد.

در این مراسم از ذیحسابان برتر دستگاه های اجرایی استان با اهدای لوح و هدایایی تجلیل شد.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
افتخارآفرینی دانشجوی مرکز کاربردی انفورماتیک در جشنواره تبریز

افتخارآفرینی دانشجوی مرکز کاربردی انفورماتیک در جشنواره تبریز

تحقق توسعه فناوری مرغ لاین تا 10 سال آینده

تحقق توسعه فناوری مرغ لاین تا 10 سال آینده

پاویون ایران در 27 امین نمایشگاه فناوری های پیشرفته چین

پاویون ایران در 27 امین نمایشگاه فناوری های پیشرفته چین

شانزدهمین المپیاد دانش آموزی نانو به ایستگاه پایانی رسید

شانزدهمین المپیاد دانش آموزی نانو به ایستگاه پایانی رسید

نقش هوش مصنوعی در تسریع توسعه پایدار

نقش هوش مصنوعی در تسریع توسعه پایدار

پیشنهاد روز

ثبت نام جدید ایران خودرو از فردا آغاز می شود

استقبال صاحبان خودرو از طرح رایگان دوگانه سوز کردن

دستمزد 1405 کارگران 24 میلیون تومان می شود

بنزین 5 هزار تومانی وارد جایگاه دارهای سوخت شد

ساعات کاری دستگاه های دولتی تا پایان سال تغییر کرد

لغو اینترنت سفید برای همه حتی اعضای دولت

رانندگان تاکسی های اینترنتی هم باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند