تیزداد نیوز - قیمتهای جدید ۱۷ خودروی مونتاژی متعلق به مدیران خودرو، کرمان موتور، ایلیا، خودروسازی فردا و بهمن موتور با سود ۱۷ درصدی توسط شورای رقابت اعلام شد. با اعلام این قیمتها شرکتهای خودروساز مذکور در حال حاضر تا ۳۰ درصد معادل ۸۰۰ میلیون تومان گرانفروشی میکنند.
تعیین قیمت خودروهای مونتاژی بعد از ۳ ماه
شورای رقابت بعد از ۳ ماه تعلل، بالاخره دیروز قیمت خودروهای مونتاژ داخل پیشهاد شده توسط سازمان حمایت از مصزفکنندگان و تولیدکنندگان را تصویب کرد.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۱ بر اساس دستور شورای رقابت، قیمتهای خودروهای مونتاژ شده با سود ۱۷ درصدی را اعلام کرد اما تا کنون این قیمت را شورای رقابت تصویب نکرده بود.
قیمتگذاری سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بر اساس آخرین صورتهای مالی شرکتهای خودرساز که مربوط به سال ۱۴۰۰ و تعدیلات لازم برای مواردی چون تغییرات دستمزد ۱۴۰۱ انجام شده است.
گران فروشی ۱۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی خودروسازان
همانطور که در جدول پیداست، خودروسازان داخلی هماکنون خودروهای مونتاژی خود همچون تیگو ۸ پرو یا کی۱ را ۸۰۰ میلیون تومان گرانتر از قیمتهای مصوب میفروشند. این میزان گرانفروشی در کمترین حالت ۱۰۰ میلیون تومان است.
سود یک میلیارد تومانی
در قیمتهای جدید اعلام شده ۱۷ درصد سود در نظر گرفته شده است که برای خودروهایی چون تیگو ۸ پرو حدود ۲۵۰ میلیون تومان و برای کی۱ حدود ۲۰۰ میلیون تومان میشود. در حالی که این دو خودرو هماکنون ۸۰۰ میلیون تومان گرانتر از مبلغ مصوب فروخته میشوند که سود یک میلیارد تومانی از فروش یک خودرو را به جیب خودروسازان میریزد.
تخلف خودروسازان مونتاژی
از بهمنماه که شورای رقابت و سازمان حمایت به بحث قیمتگذاری خودروهای مونتاژی ورود کردند، خودروسازان نباید قیمتهای کارخانهای خود را افزایش میدادند. این خودروسازن موظف بودند تا زمان اعلام مصوبه جدید شورای رقابت با همان قیمتهای قبلی، محصولات خود را میفروختند.
پس در واقع هماکنون شرکتهای کرمان موتور، مدیران خودرو، بهمن موتور، ایلیا و فردا متخلف هستند و باید جریمه شوند.
آیا خودرو ارزان میشود؟
همانطور که گفتیم، قیمت کارخانهای فعلی ۱۷ خودروی مونتاژی حدود ۲۰ دزصد بیشتر از قیمت مصوب است و باید خودروسازان نسبت به اصلاح قیمت اقدام کنند.
اگر خودروسازان به این قیمتها پایبند بوده و قیمتها را اصلاح کنند، قیمت خودرو در روزهای آینده باید ارزان شود.
اما از آنجایی که خودروسازان داخلی در کشور قدرت بسیاری دارند و حتی در تغییرات وزیر و اعضای دولت دخالت میکند، احتمال عمل نکردن به مصوبه شورای رقابت بسیار زیاد است.
از سویی احتمال دارد نمایندگان مجلس یا مسئولان دولتی برای دفاع از منافع نا مشروع خودروسازان ورود کرده و قیمتهای مصوب را ناعادلانه و غیر اجرایی بخوانند.
باید منتظر بود و دید در روزهای آینده واکنش کرمان موتور، مدیران خودرو، بهمن موتور، ایلیا و فردا نسبت به این مصوبه و اجرای قیمتهای جدید خودروهای مونتاژی چیست؟