تیرداد نیوز

کد خبر: ۶۴۸۶۶
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - 23:02 - 13 April 2025
افشین در شورای اقتصاد دانش‌بنیان مطرح کرد:

زیرساخت های دانش بنیان خوزستان با شکل گیری صندوق های CVC

معاون علمی رئیس‌جمهور در شورای اقتصاد دانش‌بنیان گفت: راه‌اندازی صندوق‌های CVC با متمرکز کردن تسهیلات اعتبار مالیاتی، تحولی چشمگیر را در اقتصاد دانش‌بنیان خوزستان رقم خواهد زد.

به گزارش تیرداد نیوز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست شورای اقتصاد دانش‌بنیان استان خوزستان، 23 فروردین‌ماه، با حضور حسین افشین، معاون علمی رییس‌جمهور،  محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان، رؤسای دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان استان و جمعی از فعالان صنعتی و فناور برگزار شد.

در این نشست، حسین افشین با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های استان برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، گفت: برخورداری بدنه استانداری از مدیرانی که سابقه حضور در پارک‌های علم و فناوری را دارند، فرصتی طلایی برای خوزستان است و این فرصت، بی‌تردید، مسیر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان این استان را هموار می‌کند. وجود صنایع بزرگ در استان خوزستان اما پنجره فرصت دیگری است که می‌تواند توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان را در این استان تسهیل کند.

وی، راه‌اندازی حداقل سه تا چهار صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC)  با مشارکت صنایع بزرگ را از اقدامات ضروری در این استان دانست و افزود:  سال گذشته سهمی از تسهیلات اعتبار مالیاتی به استان خوزستان تخصیص نیافته، این در حالی است که دیگر استان‌ها از این ظرفیت بهره‌مند شده‌اند. راه‌اندازی صندوق‌های CVC  می‌تواند سهم قابل توجهی از این تسهیلات مبتنی بر قانون جهش تولید دانش‌بنیان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور را به سمت خوزستان سوق دهد.

وی در ادامه افزود: صنایع استان خوزستان توانایی ایجاد چند صندوق CVC با سرمایه‌های چند همتی را دارند. اگر این اقدام مهم در استان اجرایی شود، ما در معاونت علمی به‌جای حمایت از استان، باید از آن الگو بگیریم.

 افشین، در ادامه با اشاره به تجربه موفق استان‌های دیگر در استفاده از ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ می‌توانند با ساخت و تجهیز آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

بازسازی دانشگاه جندی‌شاپور و شکل‌گیری سه‌ گوش «تمدن»، «فرهنگ» و «فناوری»

معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین از آمادگی کامل برای مشارکت در توسعه و ‌تجهیز زیرساخت‌های فناوری و نوآوری خوزستان، خبر داد و افزود: آمادگی داریم تا در تامین هزینه بازسازی و ارتقای کاربری ساختمان سه‌گوش دانشگاه جندی‌شاپور اهواز ‌برای شکل‌گیری سه‌ گوش «تمدن»، «فرهنگ» و «فناوری» مشارکت کنیم. در صورت مشارکت دانشگاه شهید چمران و استانداری، آماده‌ایم تا این پروژه را برای توسعه زیست‌بوم خلاق و دانش‌بنیان در استان اجرا و آن را تا اسفندماه افتتاح کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از تخصیص بودجه‌ای نزدیک به یک همت برای بنیاد ملی علم و افزایش سقف حمایت از پژوهش‌ها خبر داد و از استادان و پژوهشگران دانشگاه‌های استان خواست با ارائه پژوهش‌های رقابتی، از این ظرفیت برای پیشبرد پروژه‌های علمی و فناورانه بهره ببرند.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
استفاده از دانش بنیان ها در بومی سازی تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر

استفاده از دانش بنیان ها در بومی سازی تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر

ترویج اقتصاد دیجیتال در زیست بوم نوآوری کشور

ترویج اقتصاد دیجیتال در زیست بوم نوآوری کشور

راه اندازی مدرسه نوآوری منطقه ای در شرق استان اصفهان

راه اندازی مدرسه نوآوری منطقه ای در شرق استان اصفهان

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی گرین هلند2025

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه بین المللی گرین هلند2025

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه گردشگری سلامت و تجهیزات پزشکی

پاویون شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه گردشگری سلامت و تجهیزات پزشکی

پیشنهاد روز