به گزارش تیرداد نیوز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، به گواه کارشناسان، تغذیه با شیر مادر یکی از راهبردهای امنیت غذایی کودکان و بخشی مهم از شروع شیوه زندگی سالم محسوب می شود. با این حال و به دلایل مختلف تغذیه با شیر مادر برای بخشی از نوزادان کشور امکانپذیر نیست.
این چالش، لزوم توجه به بهبود مستمر شیرخشک نوزاد را دو چندان میکند؛ از این رو، مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه فناوری در زنجیره ارزش شیرخشک شناسایی گلوگاههای تکنولوژیک صنایع و تولیدکنندگان شیرخشک و حمایت از رفع نیازهای فناورانه این صنایع در دستور کار خود قرار داده است.
این اقدامات بر توسعه فناوری واحدهای صنعتی فعال در این حوزه از طریق همکاریهای دانشبنیان تمرکز دارد.
در این فرآیند چالشها، انتظارات و نیازمندیهای واحدهای صنعتی در طیف گستردهای بررسی شده که در نهایت منجر به شناسایی شش نیاز قناورانه مهم و اولویتدار اعم از توسعه فرآیند تولید لاکتوز مونوهیدرات در گرید دارویی و با قابلیت مصرف در فرمولاسیون شیرخشک نوزاد، توسعه فرمولاسیون و تولید روغن جانشین چربی شیر مادر با قابلیت استفاده در فرمولاسیون شیرمادر، توسعه فرآیند تولید پودر آبپنیر کانیزدایی شده (D90)، توسعه دانشفنی تولید پودرهای آب پنیر با خلوص بالا (WPC80,WPI90) و توسعه فناوری ساخت خشککن پاششی مجهز به سیستم غبارگیر ویژه واحدهای فرآوری و تولید شیرخشک اطفال و توسعه فناوری ساخت تبخیرکننده ویژه فرآوری شیرخشک اطفال است.
بر این اساس، شرکتهای دانشبنیان و فناور و تیمهای پژوهشی میتوانند پس از مطالعه شناسنامه این نیازها، پیشنهادهای خود را تا 31 خردادماه جاری به نشانی ایمیل ارسال کنند.