تیرداد نیوز

کد خبر: ۳۷۱۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - 13:24 - 07 December 2021
صد روز با دولت مردم:

آرامش سیاسی در صد روز نخست دولت

اقدامات دولت در صد روز نخست مسئولیت خود در عرصه سیاست داخلی گرچه ابعاد گسترده‌ای دارد اما افزایش انسجام میان قوا، ارتباط نزدیک با مردم و اهتمام بر رفع مهمترین دغدغه مردم یعنی کرونا و مهار آن به میزان قابل توجهی آرامش را به ارمغان‌ آورده است.

آرامش سیاسی در صد روز نخست دولت

تیرداد نیوز، بازگرداندن آرامش روانی به جامعه از همان ساعات نخست پیروزی آیت الله «سیدابراهیم رییسی» در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار وی و تیم همراهش قرار گرفت و نخستین و بارزترین نشانه آن هم سکوت درباره عملکرد دولت گذشته و پیامدهای اقدامات و تصمیمات دوره پیش بود؛ پیامدهایی که به هر حال بخش زیادی از انرژی دولت را می‌گیرد و دولت باید باآن دست و پنجه نرم کند.

از دیگر عوامل بروز آرامش روانی، حضور بی‌واسطه شخص رییس جمهوری در میان مردم بویژه در مناطق محروم و خارج از مرکز و قرار گرفتن در متن رویدادهای غیرقابل پیش بینی در پایتخت بود. با همه اینها فصل درخشان عملکرد صد روز اول دولت سیزدهم به اذعان دوست و دشمن، واکسیناسیون گسترده در کشور بود که هم بار روانی مرگ و میرهای ۷۰۰ نفره روزانه در کشور را با رساندن این آمار به کمتر از۱۰۰ نفر کاهش داد.

همدلی میان قوا و کاهش محسوس کنایه‌های سیاسی و رقابت‌های جناحی هم از علل اصلی آرامش سیاسی کشور محسوب می‌شود و گرچه مشکلات معیشتی از نگاه دولت پنهان نیست اما تمام تلاش دولت در حوزه سیاست داخلی معطوف به برقراری جوی آرام و تمرکز بر مسیر پیشبرد برنامه‌های دولت است.

نجابت کلام و پرهیز از سیاه‌نمایی

مهم‌ترین تصمیم دولت در حوزه سیاست داخلی را که می‌توان اصلی‌ترین دستاوردش هم دانست، آرامش سیاسی برقرار شده در عرصه قدرت است. آیت الله رییسی از همان روز نخست پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و حتی پیش از آن، در گفتار و رفتار خود در مواجهه با رقبای انتخاباتی و سیاسی، نجابت کلام در پیش گرفت، از سیاه‌نمایی درباره دولت گذشته پرهیز کرد، در همان روزهای نخست پس از پیروزی از چهره‌های سیاسی، روزنامه نگاران و دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب خواست پیشنهادات و انتقادهای خود را درباره اداره کشور به دولت ارائه دهند. نخستین نشانه از درک شرایط کشور و جامعه‌ای که تشنه آرامش در عرصه قدرت بود و مورد استقبال این چهره‌ها هم قرار گرفت.

گام دیگر دولت نزدیکی و تعامل با سایر قوا بود موضوعی که فقدان آن در ادوار گذشته انرژی زیادی را از دستگاه‌ها و قوای سه گانه گرفته و مانع از هم افزایی این قوا برای اداره کشور می‌شد. در دوره جدید هم اعضای کابینه و هم شخص رییس جمهوری با احترام مهمان و میزبان مجلسی‌ها شد، جلسات متعدد و مداوم کاری با نمایندگان برگزار کرد، دغدغه‌های آن ها را شنید و برای اجرای برنامه‌های دولت دست یاری به سوی مجلس دراز کرد و در مسیر اجرای طرح‌های قوه مجریه دست یاری به نمایندگان داد. با وجود اختلاف نظرهای میان اعضای دوقوه، این همراهی از سوی افکار عمومی مورد استقبال قرار گرفت. این رفتارها علیرغم هجمه ناتمامی که علیه دولت به وجود آمده بود، تداوم یافت و به یکی از مهم ترین نقاط قوت دولت سیزدهم و شخص رییس جمهوری تبدیل شد. به واسطه آرامش برقرار شده، تلاش‌های قوه مجریه و مقتننه به عنوان دو رکن اصلی نظام در مسیر اجرای برنامه های اقتصادی و اجتماعی همسو و متمرکز شده است.

رییس جمهور به پاستور نشینی قناعت نکرد

حضور در محروم ترین مناطق کشور و گفت و گوی مستقیم و بی واسطه با مردم آن نواحی؛ تصمیمی بود که رییس جمهوری در ۱۰۰ روز گذشته بارها به دلیل اتخاذ آن مورد طعن و کنایه قرار گرفته است اما برای قرار دادن این سفرها در فهرست دستاوردهای دولت، نه به پایتخت‌نشینان سیاسی که به مردمان محروم سیستان و بلوچستان، فارس و خراسان باید مراجعه کرد و از آن‌ها پرسید که گفت و گوی بی‌واسطه از محرومیت‌ها با رییس جمهوری چه تاثیری بر امید و اعتماد آن‌ها داشته است؟

در هجمه به این سفرها برخی آن را بی‌نتیجه می‌دانند اما آیت الله رییسی معتقد است این سفرها نه برای افتتاح پروژه های جدیدکه برای اتمام آن‌هاست. رییس جمهوری در گفت و گوی تلویزیونی اخیر خود درباره این سفرها ضمن اعلام تداوم آن تصریح کرده است: «چهره‌های سیاسی، روزنامه نگاران و دبیران کل احزاب از آنان خواسته، پیشنهاد و انتقادهای خود را درباره اداره کشور ارائه کنند.»

این حضور و گفت و گوی مستقیم با مردم شاید در کوتاه مدت منجر به نتیجه قابل انتظار نشود اما با لمس مستقیم مشکلات و رنج مردم، مسیرهای رفع و بهبود آن به اولویت نخست مسئولان تبدیل خواهد شد. دولت در صد روز نخست در کنار چالش‌های روتین و مشخص در عرصه داخلی با رویدادهای غیرقابل پیش بینی چون اخلال در سیستم توزیع بنزین‌ هم روبرو شد. حضور رییس جمهوری در شماری از پمپ بنزین‌ها و در همان ساعات نخست این اخلال، هم عزم جدی دولت را برای رفع این اخلال نشان داد و هم آرامش نسبی را به جامعه ملتهب بازگرداند. آیت الله رییسی همچنین در بازدیدهای سرزده به داروخانه‌ها، مراکز درمانی و بهداشتی، مناطق محروم تهران و گفت و گو با مردم تلاش کرده است در عمل و به معنای واقعی کلمه خدمتگزار بودن دولت به مردم را نشان دهد و باری هرچند کوچک از دوش آن‌ها بردارد.

واکسیناسیون گسترده؛ مهار سیل کرونا

آمار واکسیناسیون در صد روز دولت سیزدهم و اهتمام ویژه رییس جمهوری بر حراست از جان مردم در برابر ویروس کرونا، با هر دیدگاه و منطقی دستاورد غیرقابل انکار دولت در ماه‌های گذشته بوده است. میزان واکسن ترزیق شده در آغاز به کار دولت ۳ میلیون دُز بود در حالی که این رقم در حال حاضر به ۱۰۷ میلیون دُز رسیده است. این امر نشان می‌دهد که اولویت اول دولت، نجات جان مردم و دستاورد اصلی آن هم موفقیت در تحقق این اولویت بوده است.

در نهایت قوه مجریه در دوره سیزدهم از همان ابتدای کار، چند استراتژی مشخص را در عرصه سیاست داخلی پیگیری کرد که با توجه به نتایج آرامش بخش آن‌ها در جامعه می‌توان از این استراتژی ها به عنوان دستاوردهای صدروزه دولت هم نام برد. دولت در عرصه سیاست داخلی بی‌هیچ ادعایی، تلاش شبانه روزی به کار بسته است تا با کاستن از دشواری‌های زندگی مردم امید و اعتماد آن‌ها را به آینده کشور بهبود ببخشد. هرچند مشکلات مردم و هجمه ناامیدساز به آن‌ها چنان زیاد است که گاهی این تلاش‌ها کمرنگ نشان داده می‌شوند اما منتقدان منصف و دلسوزان کشور با بررسی خلاصه‌ای از اقدامات دولت در سیاست داخلی می‌توانند به تصویری دقیق‌تر از این تلاش‌های شبانه روزی دست یافته و اجازه ندهند اعتماد و امید مردم در این هجمه‌های نابرابر آسیب ببیند.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
بازرس ویژه معاونت علمی و فناوری دانش بنیان ریاست جمهوری منصوب شد

بازرس ویژه معاونت علمی و فناوری دانش بنیان ریاست جمهوری منصوب شد

گردهمایی مراکز نوآوری منتخب سراسر کشور برگزار می شود

گردهمایی مراکز نوآوری منتخب سراسر کشور برگزار می شود

پروژه پرورش آبزیان دریایی در استان بوشهر تدوین شد

پروژه پرورش آبزیان دریایی در استان بوشهر تدوین شد

شناسایی کنسرسیوم میکروبی در حذف آلودگی های نفتی دهلران

شناسایی کنسرسیوم میکروبی در حذف آلودگی های نفتی دهلران

ایجاد کنسرسیوم در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های طب سنتی

ایجاد کنسرسیوم در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های طب سنتی