تیرداد نیوز

کد خبر: ۲۵۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - 19:56 - 21 March 2021

رژیم غدایی موثر بر کاهش التهاب

محققان دانشگاه ردبود هلند، یک رژیم غذایی جدید را شناسایی کردند که مانع التهاب می شود. این رژیم غذایی با عنوان رژیم سنتی تانزانیایی معروف است، بسیار کمتر از رژیم‌غذایی غربی موجب بروز التهاب در بدن می‌شود.

تیرداد نیوز - بر اساس این تحقیقات، رژیم غذایی سنتی تانزانیا که حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فلاون از جمله ارزن، ذرت خوشه‌ای و سبزیجات است، خواص ضدالتهابی قابل توجهی دارد. این رژیم غذایی دربرگیرنده طیف گسترده‌ای از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات است که سرشار از عناصر و مواد مغذی مختلف از جمله چربی، پروتئین و کربوهیدرات بوده و برای حفظ سلامت مطلوب، ضروری هستند.

یکی از مهمترین آثار این رژیم غذایی در بدن، بهبود واکنش سیستم ایمنی است.

التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است. زمانی که واکنش التهابی بدن شدید و طولانی باشد، به التهاب مزمن تبدیل می‌شود.

التهاب مزمن احتمال بروز دیابت و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مطالعات اخیر محققان دانشگاه منچستر نشان می‌دهد واکنش‌های التهابی بدن با مصرف ترکیباتی به نام پلی فنول مرتبط است.

پلی فنول یک ترکیب گیاهی است که از بدن در برابر پاتوژن‌های مضر (عوامل بیماری زا) محافظت می‌کند.

این مطالعه با تمرکز بر ارتباط بین پلی فنول و یک نشانگر التهاب به نام سایتوکین، نشان می‌دهد که ترشح سایتوکین بستگی به میزان مصرف میوه و سبزیجات دارد.

این مطالعه نشان می‌دهد هرچه میزان مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی مانند پیاز، انگور قرمز، زردچوبه، چای سبز و انواع توت بیشتر باشد، التهاب کمتری در بدن دیده می‌شود.

مواد غذایی حاوی پلی فنول عبارتند از :

-پونه و نعنای خشک
-پودر کاکائو
-کرفس
-شکلات سیاه
-تخم کتان
-فندق
-رزماری
-آویشن خشک
-زغال اخته
-زیتون سیاه
-آرد سویا
-سرکه
-هویج
-انگور
-گلابی
-شیرسویا
-شلیل
-سیب زمینی
-بادام
-مارچوبه
-سیب
-چای سیاه و سبز
-اسفناج
-موسیر
-پیاز

معمولا بیماری‌های التهابی مزمن با داروهای گلوکوکورتیکوئید که یک خانواده از هورمون‌های استروییدی هستند، درمان می‌شوند که عوارض جانبی جدی دارند.

اضافه وزن، ضعف سیستم استخوانی، دیابت، افزایش فشار خون، تحریکات پوستی، آکنه، قاعدگی نامنظم، خستگی مزمن و افسردگی از شایع‌ترین عوارض جانبی این داروها محسوب می‌شوند.

مطالعات دیگر صورت گرفته توسط محققان مرکز تحقیقاتی کلیولند آمریکا تحقیقات نشان می‌دهد که سبزیجات حاوی لیکوپن و کاروتنوئیدهای دیگر باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند و در صورت مصرف منظم آنها، دیگر نیازی به استفاده از داروهای استروییدی نیست.

لیکوپن به رنگدانه‌های کاروتنویید قرمز رنگ موجود در سبزیجات و فرنگی جات گفته می‌شود. گوجه فرنگی حاوی بیشترین مقدار لیکوپن است.

انواع توت ها، فلفل، هویج و اسفناج نیز حاوی کاروتنویید هستند و از بروز التهاب جلوگیری می‌کنند.

در ادامه تحقیقات آمده است که زردچوبه، زنجبیل و بذر کتان نیز در سرکوب التهاب بدن موثر هستند.

مطالب پیشنهادی
ارسال نظر
علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان
افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار

افزایش صادرات شرکت های دانش بنیان به یک و نیم میلیارد دلار

زمینه های مناسب برای حضور ایران در بازار بزرگ اسباب بازی روسیه

زمینه های مناسب برای حضور ایران در بازار بزرگ اسباب بازی روسیه

تولید قطعات پیچیره صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی ایران ساخت

تولید قطعات پیچیره صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی ایران ساخت

مسئول گروه جهادی به سوی ظهور و رتبه چهارم جایزه برنامه ملی آبادیران

مسئول گروه جهادی به سوی ظهور و رتبه چهارم جایزه برنامه ملی آبادیران

تقویت زیرساخت های مالی صنایع خلاق با مشارکت مردمی

تقویت زیرساخت های مالی صنایع خلاق با مشارکت مردمی

پیشنهاد روز

هشدار هواشناسی برای 10 استان

حقوق کارگران 15 درصد بیشتر از کارکنان دولت افزایش یافت

سامانه بارشی از امشب در این استان ها فعال می شود

افزایش تعطیلات آخر هفته منتظر تصمیم مجلس است

ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس الزامی شد

استعلام تخلفات حجاب تاریخچه پلاک و دریافت کروکی الکترونیک

هفته ای بارانی در پیش روی استان های کشور